Výlety lodí na Máchově jezeře

Horké počasí nás láká trávit čas u vody a Máchovo jezero bývá často jasnou volbou! Návštěvníci našeho rekreačního střediska u Máchova jezera Elite si užívají relaxace na plážích i radovánky ve vodě. Jak skvěle “opepřit” pobyt u Máchova jezera, navštívit nová místa a pláže, ale stále zůstat v dosahu osvěžující vody? Výletem na lodi!

Vyhlídková plavba

Rekreační vyhlídková plavba po Máchově jezeře, která trvá 30 minut, je skvělý zážitek! V červenci a v srpnu vyplouvá vyhlídková loď, která má kapacitu 25 cestujících, každý den z přístaviště v Doksech v časech 11:00, 13:00, 14:30 a 16:30 hod. Z přístaviště ve Starých Splavech, které se nachází v blízkosti našeho rekreačního střediska Elite, vyplouvá loď každý den v 15:00. Více informací o vyhlídkových plavbách naleznete ZDE.

Foto zdroj: www.regatamachovojezero.cz

Pravidelná lodní přeprava na Máchově jezeře

Další možností je naplánovat si výlet pomocí pravidelné lodní přepravy na Máchově jezeře, která staví v různých místech. Můžete si naplánovat, že si zajedete lodí na jinou pláž nebo si udělat celodenní výlet a navštívit různá místa. Časy odjezdů a další informace naleznete ZDE.

Společně se nyní podíváme, co zajímavého můžete zažít v různých přístavištích!

Foto zdroj: www.regatamachovojezero.cz

Příštavistě pravidelné lodní dopravy na Máchově jezeře

 

Přístaviště Staré Splavy a Staré Splavy – pláž

Začneme nejbližším přístavištěm, které se nachází jen 1,5 km od ubytování u nás. Jedná se o přístaviště Staré Splavy. Pokud se budete chtít před odjezdem ještě vykoupat, můžete pokračovat dalších cca 700 metrů na pláž Staré Splavy, kde se nachází přístaviště Staré Slavy – pláž.

Doksy

Doksy jsou střediskem akcí a zajímavostí celé oblasti u Máchova jezera. Pro děti je skvělým zážitkem například návštěva muzea slavného Čtyřlístku (více informací v našem článku ZDE). Pro romantiky je připravena expozice zaměřená na Máchovo dílo. Vydejte se po stopách slavné lyrickoepické skladby Máj (více informací opět v našem článku ZDE)!

Oficiální web městečka Doksy: www.doksy.com

Šroubený

V tomto místě se nachází krásný neovulkanický vrch, který se tyčí nad severním hrázovým břehem Máchova jezera.

Foto zdroj: turistickyatlas.cz

Vrch Šroubený a výpusť Máchova jezera

 

Nádherný vrch Šroubený z jiného pohledu.

 

Za celý tým rekreačního střediska Elite vám přejeme úžasné výlety lodí a krásné léto!