Prší? 4 tipy, díky kterým zůstanete v suchu!

Máchovo jezero je krásné, i když se mraky zatáhnou, z nebe padají kapky a vzduch voní, ale návštěvníci našeho ubytovacího zařízení to tak romanticky neberou. Nelze se jim divit! Těší se především na koupání, lenošení na pláži a sluníčko, které je nabije energií. Studená sprcha přichází právě ve chvíli, kdy se nebe zatáhne a začínají padat první kapky.

Nenecháme vás v tom! Výhodou našeho rekreačního střediska u Máchova jezera je i to, že se nachází na místě, kde jsou možnosti, jak strávit krásný den, který bude plný nezapomenutelných zážitků, i když počasí nepřeje!

1. tip PRO DĚTI

První náš tip potěší ty nejmenší, kteří nudu a déšť snášejí nejhůř. V městečku Doksy, které se nachází asi 5 km od ubytování u nás, je muzeum slavného Čtyřlístku!  Jedná se o stálou expozici, která umožní malým návštěvníkům setkat se s jejich hrdiny v životní velikosti, nahlédnout do Fifinčiny kuchyně a obdivovat Myšpulínovy vynálezy. Tento zažítek si budou pamatovat celý život a odnesou si i znalosti o tom, jak Čtyřlístek vznikl a tvorbě komixu. V muzeu je i prostor pro hraní a kreslení, takže v něm můžete strávit několik příjemných hodin a vaše ratolesti úplně zapomenou, že venku prší.

Otevírací doba

muzeum_postavy_1

leden – březen:  sobota a neděle od 13:00 do 17:00 hod. OBJEDNANÉ  SKUPINY

dubna – května: pátek až neděle od 13:00 do 17:00 hod.

červen – září: úterý až neděle od 13:00 do 17:00 hod.

říjen – listopad: pátek až neděle od 13:00 do 17:00 hod.

prosinec: zavřeno

Web: muzeum.mksdoksy.cz

Foto: muzeum.mksdoksy.cz

2. tip PRO TY, KTEŘÍ SE RÁDI BOJÍ     

Na hradě Houska, který se nachází asi 18 km od nás, v malebné krajině Kokořínska je prý vchod do pekla! Na tomto místě ožívají staré pověsti a hříšníci se kají při pohledu na ručně vyřezávané pohyblivé peklo, které je inspirováno Danteho Božskou komedií. Bojíte se rádi? Pak by vám tento nevšední zážitek neměl uniknout!

116_1_jpg_4d9451fe2b

Otevírací doba

duben sobota, neděle 10.00 – 17.00

květen úterý až neděle 10.00 – 17.00

červen úterý až neděle 10.00 – 17.00

červenec úterý až neděle 10.00 – 18.00

srpen úterý až neděle 10.00 – 18.00

září úterý až neděle 10.00 – 17.00

říjen sobota, neděle 10.00 – 16.00

Web: www.hradhouska.cz

Foto: lideazeme.reflex.cz

Pro ty z vás, kteří si troufnou zažít peklo i v noci, připravili na hradě Houska zajímavou akci s názvem NOČNÍ HOUSKA – „Tajemné mýty ožívají – Houskou proti proudu času“ .

Web: www.nocnihouska.cz

3. tip PRO ROMANTICKÉ DUŠE

Byl pozdní večer … jak je to dál? Ano, tipujete správně.  Jaká by to byla návštěva Máchova jezera bez toho, abyste se podívali  k Památníku Karla Hynka Máchy, nejznámějšího českého romantika?

Opět se vracíme do městečka Doksy,  kde v budově bývalého špitálu naleznete expozici zaměřenou na Máchovo dílo a s ním související krásu okolní krajiny. Právě oblast kolem Doks byla z velké části dějištěm Máchova Máje.  Je snad romantik, který by si tuto příležitost nechal ujít?

Foto: atlasceska.cz

Otevírací doba

listopad – březen     zavřeno

duben sobota, neděle + státní svátky 9 – 12 a 14 – 17

květen – září denně mimo pondělí 9 – 12 a 14 – 18

říjen sobota, neděle + státní svátky 9 – 12 a 14 – 17

Web: www.muzeumcl.cz/pamatnik_k_h_machy_doksy.html

Foto: atlasceska.cz

4. tip PRO PARTU PŘÁTEL

Parta přátel se přes den zabaví povídáním a hraním her na chatkách nebo odpočinkem v našich pohodlných postelích. Co však večer? Kde vybít energii, být schovaný před deštěm a dobře se u toho bavit?

Nejnavštěvovanější diskotéka v okolí Máchova jezera se jmenuje Bílý kámen a dostala právem přezdívku “Česká Ibiza“! Skvělá úroveň taneční muziky, nezapomenutelná atmosféra, milá obsluha a celá škála skvělých drinků, to vše jsou důvody, proč si letní pařbu u Máchova jezera budete navždy pamatovat.

Foto: 24hodinonline.eu

Web: http://www.bilykamen.net/zabava/disco/

Foto: 24hodinonline.eu