Čas koupání je tu!

Jak už jsme psali v minulých článcích, oblast kolem našeho rekreačního střediska je plná zábavy. Můžete si užít krásné výlety na kolech nebo pěšky, v malebné krajině je mnoho přírodních zajímavostí, hradů, zámků i kulturních akcí. Máchovo jezero a koupání v něm však stále zůstává tím nejdůležitějším pro naše návštěvníky.

Jaká je kvalita vody Máchova jezera v roce 2017? Co všechno se dá ve vodách Máchova jezera zažít?

Během roku 2017 už proběhla 4 měření kvality vody. 15. května 2017 bylo měření vyhodnoceno jako “Výborná kvalita vody” – voda vhodná ke koupání. Všechna měření měla stejný výsledek, voda na Máchově jezeře je tedy naprosto bezpečná a ke koupání vhodná. Poslední měření (v době vydání tohoto článku) proběhlo 5. června 2017 a teplota vody byla 21,8 °C.

Na aktuální stav kvality vody u Máchova jezera se můžete podívat ZDE

Foto zdroj: www.machovo-jezero-koupani.cz

Lodě!

Od června 1920 plují na Máchově jezeře lodě. Lodní doprava tu tedy má dlouhou tradici. Můžete si užít okružní plavbu nebo využít služeb pravidelné lodní dopravy. Více informací ZDE

Foto zdroj: www.autoperiskop.cz

Vodní sporty!

Milovníci vodních sportů mají u Máchova jezera hotový ráj! Jachting nabízejí hned dva jachetní kluby – YC Doksy a JMJ Staré splavy, které vám rádi zprostředkují tento nevšení zážitek.

U vodní nádrže Horka si můžete užít závěsné vodní lyžování. Vyplavte adrenalin a zkuste něco nového!

Pokud toužíte vyzkoušet si Windsurfing, na Máchově jezeře byla otevřena škola Windsurfingu, kde se, pod dohledem zkušených instruktorů, můžete naučit tento úžasný vodní sport.

Více informací o vodních sportech naleznete ZDE.

Foto zdroj: www.windsurfingmachac.cz

Chci na ryby!

Rybolov je velmi oblíbená činnost, která vám umožní si odpočinout a načerpat nové síly aktivně a v přírodě. Rybaření na Máchově jezeře je od roku 2016 v určitých místěch opět povoleno. Pro rybáře je to skvělá zpráva! Ještě lepší zpráva je, že nemusíte mít rybářský lístek, stačí vám pouze povolenka, která se vydává v Informačním centru Doksy. Můžete si zvolit povolenku na jediný den, která stojí 200 Kč, týdenní za 700 Kč nebo povolenku na celou sezónu za 2 000 Kč. Rybářská sezóna na Máchově jezeře trvá od dubna do listopadu. Pořádají se i rybářské závody a další zajímavé akce.

Foto zdroj: www.ceskolipsky.denik.cz

Zpět ke koupání!

Kvalita vody je vhodná ke koupání a kolem Máchova jezera se nachází 4 skvělé pláže, které nabízejí tobogány, skluzavky, skákací hrady, trampolíny … prostě tolik zábavy ve vodě i mimo ni. Co brání užít si letní radovánky? Snad nám počasí bude přát, ale i kdyby ne, v okolí Máchova jezera jsou i kryté bazény. Nemůže se tedy stát, že vám něco pokazí letní dovolenou u “Mácháče”

Více informací ZDE.

Celý tým našeho rekreačního střediska Elite vám přeje krásné léto a hodně koupání! 🙂