Seznamte se s plážemi Máchova jezera

Pohled z okna sice nevěští, že by se blížil čas letního koupání, ale náš blog píšeme jako užitečnou informaci pro naše hosty, který si mohou přečíst kdykoliv v průběhu roku.

V dnešním článku vás seznámíme se všemi možnostmi koupání u Máchova jezera. Věděli jste, že Mácháč vám nabízí hned čtyři různé pláže?

Pláž Staré Splavy

Pokud jste ubytováni v našich chatkách, tak nejblíže to budete mít na pláž ve Starých Splavech, která nabídne všem věkovýmkategoriím vyžití nejrůznějšího charakteru. Především Aquapark nadchne děti a mladší ročníky. Najdou zde totiž množství vodních atrakcí jako je plovoucí bazén, sklouznou se na skluzavkách, zaskáčou na vodních trampolínách, zahrají si vodní volejbal nebo zkus

Pláž Staré Splavy

í lezecké stěny na vodě, které mají tvar ledovců. Abyste nenabyli dojmu, že vše je určené jen pro děti, většina atrakcí je i ve velikostech pro dospělé. Snad jen kolotoče a houpačky raději přenechte opravdu dětem 🙂
Pokud budete mít dost vodních atrakcí, zkusit můžete nejrůznější sportoviště. Pláž ve Starých Splavech nabídne třeba hřiště pro nohejbal, plážový volejbal nebo stolní tenis.
Zrelaxovat tělo a mysl můžete na zapůjčené lodičce nebo na šlapadle.
Po celý den pak můžete odpočívat na vlastní dece na upravené pláži nebo využijete místních lehátek se slunečníky.
Nebojte se na zdejší pláži strávit celý den. Žízeň a hlad či chuť zaženete u množství stánků s občerstvením nebo restauracích, které jsou přímo na pláži nebo v její těsné blízkosti.

Provozní doba:
červen – září: každý den od 8:00 do 18:00

Vstupné:
dospělí: 100 Kč
děti do 120 cm: 80 Kč
děti do 3 let: zdarma
senioři: 50 Kč

 

Hlavní pláž Doksy

Pokud se chcete vydat do nedalekých Doks, čeká vás podobný rozsah zábavy. Hlavním lákadlem je bazén a dva aquaparky – menší a větší. K tomu pak již tradiční atrakce jako skluzavky, lezecké stěny a vodní trampolíny.
Hlavní pláž DoksyPro sportovně aktivní nabídne pláž v Doksech zázemí pro plážový volejbal, tenisové kurty, basketbal a stolní tenis.
Hráli jste už někdy zahradní šachy nebo venkovní kulečník? Vyzkoušejte a pobavte se. Stejně nevšední zábavu prožijete i při lezení v korunách stromů.
Děti můžete zabavit na různých prolézačkách nebo v lesním domku. Romantiku zažijete na lodičce nebo šlapadle, kterou si půjčíte přímo na pláži.
Holdujete adrenalinovým sportům nebo chcete vyzkoušet windsurfing? V Doksech se prostě nudit nebudete. A k tomu samozřejmě množství barů, stánků a restaurací.

Provozní doba:
červen – srpen: každý den od 9:00 do 19:00

Vstupné:
dospělí: 55 Kč
děti od 4 do 15 let: 25 Kč
senioři: 25 Kč

Foto: http://www.regatamachovojezero.cz

 

Pláž Klůček

Pláž je hned vedle hlavní pláže a je součástí autokempu Klůček. Není zde tolik vodních atrakcí a zábavy jako na vedlejší pláži, Pláž Klůček, Doksy Máchovo jezeroproto jí dávají přednost lidé, kteří si chtějí spíše užít klidné koupání a nerušený odpočinek.
I tak ale pár míst pro zábavu tu člověk najde. Například obří šachy, skluzavku nebo ruské kuželky. Samozřejmostí je i základní občerstvení.
Pokud hledáte vhodnou zastávku na své cyklo nebo pěší turistice, určitě doporučujeme pláž Klůček navštívit.

Provozní doba:
červen – srpen: každý den od 9:00 do 19:00

Vstupné:
dospělí: 55 Kč
děti od 4 do 15 let: 25 Kč
senioři: 25 Kč

Foto: http://doksy.ubytovani-machovo-jezero.com/cs/autokemp-klucek.html

 

Pláž Pod Borným

Pláž Pod Borným, Máchovo jezeroPláž Pod Borným je nejdelší písčitá pláž na Máchově jezeře. Její součástí je i autokemp. V areálu pláže a kempu si můžete zapůjčit kolo nebo windsurfing. Na obhlídku Máchova jezera pak vyrazte na zapůjčené loďce nebo šlapadle.

Provozní doba:
květen – září: každý den

Vstupné:
dospělí: 20 Kč
děti: 10 Kč

Foto: http://www.machovojezero-rsima.cz/